Balzsamecet-specialitásunk az olaszországi Modena környékén termesztett Trebbiano és Lambrusco fajtájú szőlők mustjából készül. Az ókor óta Modena környékén termesztik a Trebbiano és Lambrusco fajtájú szőlőket, melyek híresen csodás zamatúak. A balzsamecetet Modena környéki házak padlásán (és nem a pincében), modenai öreg hordókban érlelik. A termék minőségét az Olasz Modenai Balzsamecet Konzorcium (Consorzio Aceto Balsamico di Modena) és egy ellenőrző testület, a Control Agency Cermet szavatolja, amely ellátta a terméket az üveg nyakán található vörös címkével.
- A Modenai balzsamecetet az Italian Consortium és a Cermet minőségellenőrző testület hitelesíti.
- Kizárólag a Modena környékén termesztett Trebbiano és Lambrusco fajtájú szőlőkből készül.
- A fahordós érlelésnek köszönhetően intenzív, gyümölcsös és édes-savanyú íz.
Összetevők: borecet, hőkezelt szőlőmust, színezék színezék E 150 d, antioxidáns E 224 (szulfitokat tartalmaz).
Saláták, raguk, halak és tészták ízesítésére, salátadresszingként, mártásokhoz.